zeeuwsemuziekschool_04.jpg - De Zeeuwse Muziekschool

Muziek is voor iedereen

pnv-zeeuwsemuziekschool_14.jpg - De Zeeuwse Muziekschool

Muziek is voor iedereen

8ft-zeeuwsemuziekschool_13.jpg - De Zeeuwse Muziekschool

Muziek is voor iedereen

a5v-jjaz_2011_004.jpg - De Zeeuwse Muziekschool

Anne-Marie de Beer

ynf-annemarie.jpg - De Zeeuwse Muziekschool

Anne-Marie is haarmuzikale loopbaan begonnen als leerling van de Zeeuwse Muziekschool te Middelburg die toen nog gevestigd was in het gebouw van de Concert- en Gehoorzaal aan de Singelstraat. Vervolgens is zij blokfluit gaan studeren aan het Brabants Conservatorium te Tilburg bij Pieter van Veen en Walther van Hauwe. Al tijdens deze studie ging ze parttime blokfluitles geven aan de Zeeuwse Muziekschool in Goes en Vlissingen. Na het behalen van de akte Blokfluit-B in 1975 is ze als fulltimer in dienst gekomen. Verder heeft ze  dwarsfluit gestudeerd bij Hannie Barendrecht, hoofdvakdocente van het Brabants Conservatorium te Tilburg.

Ruim 25 jaar leidt ze een laagdrempelig blokfluitensemble dat regelmatig optreedt. Sinds 8 jaar is ze ook werkzaam in het Basisonderwijs en geeft op verschillende scholen in de provincie klassikaal blokfluitles. Hiervoor heeft ze een speciale methodiek ontwikkeld.

Na al die jaren geeft ze nog steeds met heel veel plezier blokfluit- en dwarsfluitles. Steeds weer verwondert ze zich over het feit dat iedere leerling ongeacht leeftijd (van 6 tot 80!), achtergrond, niveau en capaciteiten plezier beleeft aan het musiceren. 

Terug naar overzicht